Cum să ai un somn ușor și liniștit ?


 • Notează-ți grijile într-un carnețel: Fă-ți timp, 5-10 minute pe zi, pentru a scrie într-un carnețel lucrurile care te țin treaz noaptea: care sunt lucrurile în legătură cu care te îngrijorezi ? Dacă aceste gânduri reapar în momentul în care încerci să adormi, le poți „bifa” mintal, spunându-ți că ai meditat deja asupra lor. • Stabilește-ți ore fixe de somn si respectă-le: corpul tău se va obișnui cu această rutină, un program regulat de somn fiind  foarte util și benefic. Obișnuiește-te să mergi la culcare și să te te trezești în fiecare zi la aceeași oră, chiar dacă la început vei fi obosit dimineața.
 • Creează un mediu de somn optim: creează-ți propria oază de liniște și încearcă să folosești patul numai pentru odihnă; evită să mănânci sau să lucrezi în pat.

 • Concentrează-te asupra lucrurilor pozitive din viața ta: atunci când stai în pat și grijile nu te lasă să dormi, concentrează-ți atenția asupra gândurilor și a amintirilor plăcute pe care le ai.

 • Practică exerciții de relaxare: acestea includ relaxarea musculară progresivă sau diferite exerciții de control al respirației.

 • Practică diferite exerciții mintale, pentru a-ți distrage atenția de la griji: numără fiecare respirație (numără rar, de la 1 la 10; repetă exercițiul de câteva ori) sau alcătuiește o listă mintală cu fructe și legume care încep cu o anumită literă.
 • Practică sport în mod regulat: practicarea exercițiilor fizice, în special a aerobicului, după-amiaza sau seara are un efect benefic asupra calității somnului.

 • Redu consumul de nicotină și cafeină pe parcursul zilei și încearcă să eviți consumul de alcool, în special seara.
 • Evită mâncarea grea înainte de ora de culcare: o gustare ușoară înainte de culcare e alegerea ideală.

 • Nu te forța să adormi: dacă observi că au trecut 20-30 de minute si nu ai reușit să adormi, ridică-te din pat și angajează-te într-o activitate relaxantă.


    Cu drag,

  photo: https://ro.pinterest.com/

  Anunțuri

  Lasă un răspuns

  Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

  Fotografie Google+

  Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

  Conectare la %s